Η Microsoft ξεκινάει τις ενημερώσεις για το τέλος των security updates των Windows 7

Home - Technology - Η Microsoft ξεκινάει τις ενημερώσεις για το τέλος των security updates των Windows 7

Categories

Η Microsoft ξεκινάει τις ενημερώσεις για το τέλος των security updates των Windows 7

  • By: administrator
  • Date: Mar 22, 2019
  • Category:

Η Microsoft ξεκίνησε την διανομή ενός patch που θα προειδοποιεί τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows 7 ότι οι αναβαθμίσεις ασφαλείας πολύ σύντομα θα τερματιστούν.

Η αρχική εμφάνιση του εν λόγω patch εμφανίστηκε μόλις χθες και σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch ενημερώνει τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows 7 ότι από τις 14 Ιανουαρίου 2020 δεν θα εκδίδονται από την Microsoft επιδιορθώσεις κενών ασφαλείας και αδυναμιών του λογισμικού.

Η συγκεκριμένη τελική ημερομηνία έρχεται δέκα χρόνια από το αρχικό λανσάρισμα των Windows 7, το 2009, μία πενταετία πριν εισαχθεί το νεότερο λειτουργικό της εταιρείας, τα Windows 10. Η απόφαση της Microsoft περί παύσης έκδοσης ενημερώσεων ασφαλείας αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού που θέλει την μετακίνηση των χρηστών προς την τελευταία έκδοση του λογισμικού της, προσφέροντας με αυτό μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία των δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις.

Η μαζική αποστολή των ειδοποιήσεων προς τους χρήστες Windows 7 θα ξεκινήσει από τις 18 Απριλίου. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η Net Applications, τα Windows 7 εξακολουθούν να κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά των desktop λειτουργικών συστημάτων με ένα μερίδιο που φτάνει έως και το 40%. Με το deadline που θέτει η Microsoft ουσιαστικά αρχίζει μία αντίστροφη μέτρηση διάρκειας 300 ημερών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι εταιρικοί χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να επεκτείνουν τις αναβαθμίσεις ασφαλείας των συστημάτων τους, έναντι αμοιβής βέβαια, έως και το 2023.

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η Microsoft επέτρεπε στους κατόχους συστημάτων με λειτουργικό Windows 7 να «αναβαθμιστούν» δωρεάν στο νεότερο Windows 10, σαν μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της μετακίνησης στη νέα έκδοση. Πάντως είναι αλήθεια ότι σε περιόδους σοβαρών κυβερνοεπιθέσεων η Microsoft έχει προχωρήσει σε θωράκιση ακόμη και χρηστών παλαιότερων συστημάτων.

Να θυμίσουμε ότι μόλις το 2017 είχαν εκδοθεί αναβαθμίσεις ασφαλείας για τα Windows XP, τα οποία είχαν πάψει να υποστηρίζονται τρία χρόνια νωρίτερα. Ήταν η περίοδος των επιθέσεων του WannaCry, ενός εργαλείου επιθέσεων ransomware που είχε προσβάλει εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως. Ο άμεσος διάδοχος των Windows 7, το λειτουργικό σύστημα Windows 8, θα συνεχίζει να υποστηρίζεται με αναβαθμίσεις ασφαλείας έως και τις 10 Ιανουαρίου 2023. 

Πηγή: Naftemporiki.gr   

error: